Marion Wilson (42) was in 1996 betrokken bij de moord op een gevangenisbewaker.
Volledig scherm
Marion Wilson (42) was in 1996 betrokken bij de moord op een gevangenisbewaker. © AFP

Verenigde Staten executeren 1.500ste gevangene sinds herinvoering doodstraf

In de Amerikaanse staat Georgia is een gevangene geëxecuteerd. Marion Wilson (42) was in 1996 betrokken bij de moord op een gevangenisbewaker buiten dienst. Een handlanger was vorig jaar al ter dood gebracht.

6 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Hoera voor Vlaanderen : hoe ver kunnen we nog wegzakken ? Dat we hier zelfs de doodstraf gaan verheerlijken is meer als een brug te ver : Dan zijn we geen haar beter als de veroordeelde : we worden dan ook maar moordenaars met z'n, allen ...
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Tja, Conny, maar wat ook wel al bewezen is, is dat het niet altijd de schuldigen zijn die gedood worden. Wat ook wel al bewezen is, is dat een humane bestraffing de kans op recidive sterk verkleint. In beide scoort de VS niet zo erg goed.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Tja, Yvan, maar wat wel bewezen is, is dat ze na hun straf geen misdaden meer plegen en dus ook geen onschuldige slachtoffers vermoorden.
  • Yvan Lindekens

    5 jaar geleden
    Er is tot op heden geen enkele studie die aantoont dat de doodstraf ook maar enig effect heeft op de criminaliteitscijfers. Dat "sterk afradend signaal" lijkt alleen te bestaan tussen de oren van autoritaire figuren. Wel vaker is dat het slag dat pleit voor strenge bestraffing en nultolerantie, maar dan enkel voor de anderen.
  • Pascal Vanhooren

    5 jaar geleden
    Mooi zo, ze mogen de doodstraf hier ook terug invoeren. Dode moordenaars, terroristen, pedofielen en verkrachters kunnen dan nooit niet meer een gevaar vormen voor de maatschappij en het is ook een sterk afradend signaal.