AFP
Volledig scherm
© AFP

Bitcoin passeert grens van 10.000 dollar

De koers van de bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag de grens van 10.000 dollar gepasseerd. De virtuele munt was de afgelopen dagen al flink in waarde gestegen. Volgens de website Coinmarketcap, die de koers van bitcoin op alle cryptobeurzen in de gaten houdt, was een bitcoin 10.166 dollar waard. Dat is ongeveer 8940 euro.

32 reacties

  • Kris Eelen

    5 jaar geleden
    @marc verleysen eindelijk iemand die het snapt en weet waar ie over spreekt!
  • Alix Cornelissens

    5 jaar geleden
    Ey 'Ronald' Bitcoin staat niet op het internet en is niet van Amerika, al eens gedacht iets op te zoeken voor uw ongefundeerde mening te verkondigen?
  • Eefje De Belder

    5 jaar geleden
    Benjamin De Graef: Wellicht bezit jij Bitcoin dat je het zo graag promoot, net zoals een aantal anderen hier. Als je het als belegging ziet wat zijn dan jouw criteria om het te evalueren? Als je die niet hebt, ben je als een kip zonder kop bezig. Als betaalmiddel is het sowieso niet betrouwbaar vanwege onstabiel. Dus rest het enkel als verzamel(-of speel)product en dan is de waarde evenredig met wat de gek er voor wil geven en dat is al even onstabiel. Vergeet ook de criminele lijn hierin niet.
  • jayse abdul

    5 jaar geleden
    Ronald Van Ee Als het hele internet plat zou vallen, dan denk jij dat je nog met je plastic kaartje kan betalen in Euro's? Of geld afhalen? In welk Bankkantoor hebben ze cash voor alle mensen? Ik denk dat je wel begrijpt dat de Euro voor het grootste deel ook maar digitaal is. Maar de Euro wordt beheerd door een Centrale bank. Bitcoin is totaal niet gecentraliseerd, dat is net het hele punt van een crypto als bitcoin: geen centrale entiteit die alle touwtjes in handen heeft.
  • Benjamin De Graef

    5 jaar geleden
    @Bernd Vaes De meeste zeggen zelfs dat beleggers bitcoin gaan aanzien als opslag van waarde net zoals goud is bij een recessie of crisis. De goudprijs stijgt omdat de USD aan het zakken is in waarde, net zoals de euro... De bitcoin gaat nog veel verder stijgen!