AB Inbev.
Volledig scherm
AB Inbev. © BELGA

AB InBev wint miljoenenzaak tegen de belastinginspectie

Bierbrouwer AB InBev wint zijn miljoenenzaak van de fiscus. Dat blijkt uit het vonnis van de Brusselse rechtbank, schrijft De Tijd. Eerder had AB InBev een belastingdeal gesloten, maar dat weerhield de Bijzonder Belastinginspectie (BBI) er niet van om een rechtszaak te starten. 

9 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Het is logisch dat grote bedrijven specifieke overeenkomsten sluiten met de belastingen. De jobcreatie door deze bedrijven leidt tot minder overheidsuitgaven voor werkloosheidsuitkeringen. Bovendien betaalt ABInBev de werkgeverslasten op het loon. De werknemers kunnen hun inkomen spenderen en BTW betalen, met stijgende inkomsten voor de staat als gevolg. Ook via investeringen vloeit er geld naar de staat. De gewone burger kan dit niet overeeenkomen, want deze zet daar niets tegenover.
  • Johan Proesmans

    5 jaar geleden
    De rechtbank beslist dat ze geen belastingen moeten betalen. Probeer dat eens als burger! Dan geeft die achterlijke overheid hier zulke bedrijven een rsz verlaging van 33 naar 20%. Wij, de gewone werkmens, zullen het wel betalen.
  • Eddy Keulier

    5 jaar geleden
    Of die 3% tax correct is weet ik niet, maar je kan toch niet verwachten dat de taxen op winst volledig naar de Belgische schatkist gaan. Immers die winst is gemaakt doordat ook andere entiteiten in andere landen hebben meegewerkt om deze winst te genereren, en kosten doen zoals reklame. Dat die andere entiteiten in een beter tax klimaat bevinden is natuurlijk niet toevallig,
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Echt een schande, de BBI trekt een zaak van miljoenen euro voor de rechtbank zonder een deftig bewijs, maar een alleenstaande, ongeschoolde arbeider mag, ondanks een fiscaal voluntariaat van 100 € per maand, nog eens 1300 € bijbetalen op de eindafrekening. Betaal de rekening niet en overmorgen staat de deurwaarder op de stoep.
  • Wim Eggermont

    5 jaar geleden
    Onze ministers en hun rulings.. Wij zullen wel langer werken voor minder pensioen.. Schaam jullie vooral niet heren topoliticie van ons landje. Jullie verprutsen de toekomst van iedereen die in dit land geboren is.