Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Bestuurder (20) komt om onder trein nadat seinen op overweg niet werkten, Infrabel: “Mogelijk menselijke fout”

Aan een overweg in de Winterstraat in Langdorp bij Aarschot werd rond 23 uur gisterenavond een auto gegrepen door een goederentrein. De bestuurder kwam om het leven, twee passagiers raakten lichtgewond. Volgens getuigen waren de slagbomen niet gesloten en waren de witte lichten in werking op het moment van het ongeval. Dat meldt het Leuvense parket. Infrabel onderzoekt momenteel de piste van een menselijke fout, zo staat in een persbericht van de spoorinfrastructuurbeheerder te lezen. 

93 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Is dat geen job voor Meneerke Peeters?Hij is in de regering toch de specialist onderzoeken te laten instellen ? Hij heeft de laatste 5jaar in de regering niks anders gedaan.
  • Erwin Cauwenbergh

    5 jaar geleden
    Geert ge zit misschien in de onderhoud maar zwijg over dingen waar je niets van weet. Hier is gewoon het bewijs dat men bij de Belgische spoorwegen nog steeds maar regeltjes op papier wil. Hier zal de stationchef, die het bevel tot vertrekken gegeven heeft , verantwoordelijk gesteld worden. Gewoon een rubriek op het formulier niet ingevuld . SF05 tot kilometerpaal zoveel. Maar het heeft grote gevolgen. Sterkte aan de familie en vrienden van de jongen. Een ex treinbestuurder.
  • Ghislain Geerts

    5 jaar geleden
    Ik vind het een rare uitleg van Infrabel als er een trein in panne stond dan is het mogelijk dat er een storing optrad dan moet er aan de overwegen stapvoets en met een geluidssignaal gereden worden maar normaal moeten de overwegen dicht zijn .
  • Serge Surmont

    5 jaar geleden
    Rust zacht... Sterkte aan familie en gelievden
  • Vanessa Cuyt

    5 jaar geleden
    Heel veel sterkte voor heel de familie en vrienden ,hier zijn geen woorden voor