Stad Brussel stelt hittegolfplan in werking

De stad Brussel heeft vrijdag haar hittegolfplan gelanceerd met het oog op de voorspelde hoge temperaturen van volgende week. Het OCMW en de dertien Buurthuizen zorgen er samen met de stad Brussel voor dat er regelmatig contact opgenomen wordt met de kwetsbare sociaal geïsoleerde personen. Iedereen kan tijdens de hete dagen voor hulp terecht op het gratis nummer 0800 35 550.

Eenmaal de temperaturen boven de 28 graden Celsius stijgen, gaan de verschillende teams van de betrokken organisaties op huisbezoek om de gezondheidstoestand van kwetsbare personen na te gaan en het contact te onderhouden. De focus ligt op personen die weinig contact hebben met de buitenwereld, zoals ouderen of zieken. De medewerkers van de Buurthuizen geven hen bij het bezoek ook nuttige preventietips.

LEES OOK. Vlaamse overheid kondigt warmteactieplan af: hittegolf tot en met volgende week zaterdag

Tijdens de aangekondigde hittegolf kunnen personen die zich in een kwetsbare situatie bevinden of die afhankelijk zijn van iemand, zich inschrijven of zich laten inschrijven via het gratis nummer 0800 35 550. Vaak zijn het voor deze kwetsbare personen ook de kleine gebaren die het verschil maken en daarvoor wordt ook gerekend op de solidariteit van anderen.

“Er gaat niets boven direct contact tussen een persoon en zijn of haar buren om er zeker van te zijn dat alles goed gaat. Ik reken op de solidariteit van de Brusselaars”, verklaart Brusselse burgemeester Philippe Close.

De Brusselse gemeente Anderlecht opende eveneens een gratis oproepnummer, 0800 89 990, voor de senioren en kwetsbare personen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen