Direct naar artikelinhoud
Ongeval

Motard in levensgevaar na aanrijding met schoolbus: E40 in Zwijnaarde opnieuw volledig vrijgemaakt

De linker- en middenrijstrook in de richting van de kust waren een tijdlang afgezet.Beeld Wouter Spillebeen

In Zwijnaarde is de E40 in beide richtingen volledig vrijgemaakt. Het ongeval dat er de voorbije uren voor grote hinder zorgde, is afgehandeld, meldt het Vlaams Verkeerscentrum even voor 21.30 uur via Twitter. Na een ongeval rond 17.30 uur waren de meeste rijstroken er versperd.

Na het ongeval waren er in beide richtingen omleidingen. De nog resterende omleidingen worden gestopt, aldus het Verkeerscentrum. Even na 21 uur was de weg richting Brussel al vrijgemaakt, maar waren de linker- en middenrijstrook richting Oostende nog versperd.

Twitter bericht wordt geladen...

Het dramatische ongeval gebeurde rond 17.30 uur. Een 31-jarige vrouw uit Gent die met haar wagen in de richting van de kust aan het rijden was op de middelste rijstrook, begon volgens de federale wegpolitie om een nog onbekende oorzaak te zwalpen op de weg. De wagen reed tegen de middenberm. Bij die beweging raakte de wagen ook een motor. De motorrijder, een 50-jarige man uit Deinze, werd door de klap over de middenberm gekatapulteerd.

In de richting van Brussel reed op dat moment een schoolbus met kinderen die net op weg was naar huis. De buschauffeur kwam volgens de federale wegpolitie op zijn beurt ook in aanrijding met de motard die over de middenberm was gegaan. De motard werd in acuut levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de Gentse brandweer zou er ook een bijzitter op de motor gezeten hebben, maar dat kan de federale wegpolitie voorlopig niet bevestigen. Het parket Oost-Vlaanderen heeft momenteel geen weet van een tweede persoon die gewond zou zijn.

Onderzoek naar omstandigheden

Het parket werd ter plaatse geroepen om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Een verkeersdeskundige is aangesteld om dat onderzoek uit te voeren. De eerste vaststellingen bevestigen grotendeels het relaas van de federale wegpolitie, al wordt nog onderzocht of er daadwerkelijk een tweede aanrijding plaatsvond. “Het staat wel vast dat het ongeval ontstond bij de vrouw die op de middelste rijstrook reed en begon te slingeren”, aldus An Schoonjans van het parket Oost-Vlaanderen. “Mogelijk was zij afgeleid of onoplettend.”