Aandelenmakelaars op Wall Street.
Volledig scherm
Aandelenmakelaars op Wall Street. © AP

Handelsoorlog duurt voort: VS zetten Chinese bedrijven op zwarte lijst

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft weer vijf Chinese bedrijven op de zwarte lijst gezet, waaronder supercomputermaker Sugon. Daardoor kunnen ze voorlopig geen Amerikaanse producten kopen. Het gaat om een nieuwe stap in de voortdurende handelsvete tussen de Verenigde Staten en China. Eerder plaatsen de Amerikanen het Chinese telecom- en netwerkbedrijf Huawei ook al op de zwarte lijst.

4 reacties

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    Chris Deckers, huh? Ik denk dat jij best eens nakijkt hoe explosief de interne markt in China is gegroeid. Van een quasi onbestaande middenklasse naar eentje met het bevolkingsaantal van de EU.
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Het is maar hoe je het bekijkt: de groei van China kwam er door export. Als die verkleint, krimpt automatisch hun interne markt vanwege minder besteedbaar. Als je weet dat in Antwerpen per 6 binnenkomende containers Aziatische spullen er maar 1 vertrekt met Europees-geproduceerd materiaal, wéét je dat je - op lange termijn - economisch je eigen graf aan het delven bent. Amerika neemt nu even de temperatuur en dat is af en toe nodig.
  • joachim despierre

    5 jaar geleden
    Dat amerika maar goed oplet, door dit nu te doen schudden ze de Chinezen helemaal wakker, wedden dat ze binnen 2 jaar die chips niet meer van doen hebben en ze ze zelf gaan maken. Idem met android ... eens de chinezen hun eigen besturingssysteem hebben, hebben ze een potentieel van direct meer dan 1 miljard klanten. Trump is op korte termijn goed, op lange termijn zal hij de US onderuit halen.
  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    China heeft Amerika nodig? Het tegengestelde is waarschijnlijk meer waar.