Ongeval op E40 in Zwijnaarde: motorrijder over middenberm gekatapulteerd en in levensgevaar

Bij het ongeval op de E40 ter hoogte van Zwijnaarde is een motorrijder na een aanrijding door een personenwagen over de middenberm gekatapulteerd. De motorrijder werd daarna door een schoolbus aangereden. De man verkeert in acuut levensgevaar, meldt de federale politie.

De aanrijding gebeurde rond 17.30 uur op de E40. Een vrouw die met haar wagen richting Oostende reed, begon door nog onbekende oorzaak te slingeren. Ze raakte de middenberm maar nam ook een motorrijder mee, die over de berm gekatapulteerd werd. De man werd daarna aangereden door een bus met schoolkinderen die in de andere richting reed. De motorrijder werd in acuut levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Verkeershinder

Het ongeval zorgt voor verkeershinder in beide richtingen. Richting Brussel zijn drie rijstroken versperd en is het gebruik van de pechstrook toegestaan. Het verkeer neemt best de omleiding via uitrit 14 Expo Gent om dan via de B402 en Gentse ring (R4) tot aan knooppunt Merelbeke te rijden. Daar kan dan opnieuw de E40 genomen worden.

In de andere richting zijn twee rijstroken versperd. Het verkeer op de lange afstand rijdt best om. Wie van Hasselt naar Gent moet, rijdt bijvoorbeeld best om via Antwerpen. Van Merelbeke naar Oostende en naar Sint-Denijs-Westrem is telkens de R4 aangeraden.

Het verkeerscentrum verwacht dat de afhandeling nog meerdere uren zal duren, klonk het even voor 19 uur. Richting Oostende is er vanaf Erpe-Mere een uur verliestijd, richting Brussel is er hinder van voor Sint-Denijs-Westrem, met 45 minuten verliestijd.

Even na 21 uur was de weg richting in Brussel al vrijgemaakt, maar waren de linker- en middenrijstrook richting Oostende nog versperd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen