Prins Henri de Croÿ op archiefbeeld
Volledig scherm
Prins Henri de Croÿ op archiefbeeld © Photo News

Prins hielp Belgen miljoenen zwart geld te verbergen

Hoge adel, bedrijfsleiders en andere rijke Belgen hebben jaren tientallen miljoenen euro's zwart geld kunnen verbergen voor de fiscus en het gerecht via het netwerk van een Belgische prins: Henri de Croÿ. Dat schrijft De Tijd zaterdag. De krant onderzocht een maand lang ruim 3.100 gelekte e-mails, contracten, bankgegevens en andere interne documenten.

78 reacties

  • fanny steylaerts

    5 jaar geleden
    Jo Vans, de politici zijn niet stekeblind voor zulke toestanden, ze zitten er waarschijnlijk zelf mee tussen. Daarom dat het deksel op de pot blijft want het zou heel goed kunnen zijn dat het in België serieus en gerellig kan gaan stinken.
  • dominique van damme

    5 jaar geleden
    Ja dat mag hé maar hopelijk komt er een einde aan
  • Annemie Mees

    5 jaar geleden
    Wat is dat nu weer voor pietpraat, belastingontduiking? Die betalen toch nooit meer dan 1euro, wat maakt dan het verschil.
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    De prins zijne titel afpakken . Opsluiten voor. Georganiseerd belasting ontduiking in bende. Alle namen van klanten die boven komen de zelfde straf ook als het politiekers zijn . En zwaar beboeten voor jaren van belasting ontduiking ..
  • Luc DE Coninck

    5 jaar geleden
    De adel zegt altijd dat ze een voorbeeldfunctie heeft en ook dat ze het land moeten dienen, wel, waar blijft de reactie van onze koning om dit heerschap en zijn adellijke klanten hun titels te ontnemen? Er zijn edellieden die voor minder hun adeldom zijn ontnomen. Je kan moeilijk stellen dat deze gefortuneerde, met hun belastingontduiking in het kwadraat, het land hebben gediend. Ze hebben zelfs de adel en daarmee ook de kroon in een slecht daglicht gezet.