Johan Leman.
Volledig scherm
Johan Leman. © BELGA

Johan Leman: “Je moet in Molenbeek weten waar je als homo hand in hand kan lopen”

Johan Leman (72), oud-directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen (CGKR), reageert in De Standaard scherp op de kritiek van VRT-journalist Riadh Bahri, die overweegt het voor hem vuile en intolerante Molenbeek te verlaten. Homo’s moeten weten op welke plaatsen ze hand in hand kunnen lopen en waar niet, argumenteert Leman. Ook vrouwen met een kort rokje moeten volgens hem niet naïef zijn: “In sommige buurten zullen ze schunnige opmerkingen krijgen. Ik zou het niet uitlokken.”

42 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Een plaats waar u ook al niet meer moogt komen al is het hand in hand met iemand op wie u kan rekenen en die u vertrouwt, wat niet van iedereen kan gezegd worden of u krijgt een mep als bedankt!
  • Denis Stock

    5 jaar geleden
    Uit welke hoek komt die onverdraagzaamheid dan wel?
  • Dirk Van Bael

    5 jaar geleden
    Gelijkheid is in eerste instante het recht om anders of verschillend te zijn, we zijn gelijk als onze verschillendheid als gelijk wordt herkend. Discriminatie bestaat als gelijk ongelijk wordt behandeld, of omgekeerd. De ongelijke behandeling van gelijk is gerechtvaardigd als de ongelijke behandeling een legitiem doel wil bereiken, daarbij mag de veroorzaakte ongelijkheid zich niet disproportioneel verhouden t.a.v. het doel, en moet de ongelijkheid de enige weg zijn tot doelbereik..
  • Patrick Van Bogaert

    5 jaar geleden
    Die Leman heeft last van een zonneslag je moet overal hand in hand kunnen lopen laat ieder leven zoals hij/zij wil en dragen wat men wil.
  • Dirk De Meyer

    5 jaar geleden
    Je moet hier overal, als wie dan ook, vrij kunnen rondlopen... Wie je ook bent en wat je ook draagt.... Dat is mijn standpunt... Maakt in onze maatschappij in principe toch niet uit... Staat volgens mij zelfs in de grondwet!!