RTL-TVI
Volledig scherm
© RTL-TVI

Twee doden bij crash sportvliegtuigje in Henegouwen, derde ULM-ongeval in week tijd

In Pont-à-Celles, in de provincie Henegouwen, is een sportvliegtuigje neergestort. De twee inzittenden hebben de crash niet overleefd, zo bevestigt Pascal Tavernier, burgemeester van de gemeente.

12 reacties

  • kris De Ridder

    5 jaar geleden
    ulm vliegen is zeker veilig !!! geef eens cijfers over ongevallen veroorzaakt door constructiefouten. Het probleem is soms dat de piloot vergeet dat hij met een ulm vliegt !! daarom moet de ulm niet gestigmatiseerd worden. En goedkoop ? er zijn ulm's die meer kosten dan een klassiek sportvliegtuig.
  • Mich Vanderhoydonck

    5 jaar geleden
    Patrick en Sammy , lijnvliegtuigen vergelijken met lichte sportvliegtuigen qua veiligheid ,is reeds een eerste grote fout . Verder gewoon de krant lezen en tellen is niet zo moeilijk . Gisteren weer een dame van 32 overleden met licht vliegtoestel en in het weekend twee Belgen in Frankrijk . ( ex ULM vlieger Michel). Risico neem je inderdaad zelf ,maar overblijvenden ,vooral kids ,zijn wel de slachtoffers.
  • Kris Brackx

    5 jaar geleden
    Brigitte, moet je deels tegenspreken: veel van de huidige ULMs kunnen perfect (mits oa enkele extra instrumenten) ook als vliegtuig ingeschreven worden. Veel contructeurs, oa Tecnam, maken in de eerste plaats vliegtuigen en daarnaast ook ULMs vanuit hetzelfde veiligheidsstandpunt. Lees wat crashreports: daar zal je in veel gevallen lezen dat de reden niet de constructie was. Motoren (vaak van merk Rotax) zijn ook pak betrouwbaarder dan vroeger, zoniet even betrouwbaar als bijvoorbeeld Lycoming
  • Brigitte Coussement

    5 jaar geleden
    Ik ken idd iets van deze hobby en weet dat klassieke sportvliegtuigen heel wat veiliger zijn. Vanwaar anders het enorme prijsverschil ? Het zit hem niet in het leder van de zeteltjes. Ook de motoren zijn van een veel eenvoudiger makelij. Vliegen meer toegankelijk maken door de constructie veel goedkoper te maken heeft onherroepelijk gevolgen, ook voor de veiligheid.
  • Pas Quello

    5 jaar geleden
    Dit moet dringend worden ingeperkt met zwaardere toegangsopleiding en strenge examens voor brevetverlenging. Een wildgroei zorgt voor brokken en nog meer lawaai- en luchtvervuiling. Het is nu al erg genoeg.