© Photo News

‘The Campenator’, de recordfiets van Victor Campenaerts, twee weken lang te bewonderen in Deurne

Antwerpenaar Victor Campenaerts zorgde dit voorjaar voor een stukje Belgische wielergeschiedenis. De renner van Lotto-Soudal deed in Mexico succesvol een gooi naar het werelduurrecord. De futuristische fiets waarmee Campenaerts dat exploot verrichte is vanaf volgende zaterdag te bewonderen bij Rijwielen Smets in Deurne.

joro

55,089 km legde Victor Campenaerts in exact één uur af op de wielerpiste van Aguascalientes in Mexico. Hij snoepte daarmee het werelduurrecord af van de Brit Bradley Wiggins en dat deed op een bijzondere racefiets die speciaal voor deze stunt werd gemaakt door de Belgische constructeur Ridley. Dat knap, uniek en vooral duur staaltje wielertechnologie is vanaf zaterdag 26 juni te bewonderen bij Rijwielen Smets.

Die fietswinkel verhuisde nog maar net naar een groter pand aan de overzijde van het Cogelsplein in Deurne. Daar wordt plaats vrijgemaakt om ‘The Campenator’ aan wielerfanaten tentoon te stellen. De laatste dag om de recordfiets van Campenaerts te aanschouwen is zaterdag 6 juli. Bezoekers kunnen zich tegelijkertijd een lidkaart aanschaffen voor de Campenaerts-fanclub.

Meer info op Facebook

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER