Glabbeek-burgemeester Peter Reekmans aan Mobipunt.
Volledig scherm
Glabbeek-burgemeester Peter Reekmans aan Mobipunt. © Bollen

Burgemeester van Glabbeek gaat Mobiscore juridisch aanvechten

De Vlaamse overheid heeft dinsdag een nieuwe tool gelanceerd om te berekenen hoe duurzaam jouw woning gelegen is: de Mobiscore. Iedereen met een adres in Vlaanderen kan er zijn huis of appartement opzoeken en krijgt een persoonlijke score op 10. Hoe hoger je score, hoe beter en hoe duurzamer je woning gelegen is. De Mobiscore wordt niet overal even hartelijk onthaald. Peter Reekmans, de burgemeester van de landelijke gemeente Glabbeek, kondigde in De Zevende Dag aan dat hij de Mobiscore juridisch gaat aanvechten.

73 reacties

  • Linda Dilissen

    5 jaar geleden
    Ziekenhuis 1,5km, lagere en middelbare scholen minder dan 2km, cultureel centrum 1,5km, provincaal domein dommelhof 2km, treinstation 1km, busopstap 100m, delhaize,aldi, albert heijn, action, eldi binnenkort ook nog lidl binnen 2km en toch maar score van 8,1. Wat moet er dan nog beter om hogere score te halen? Woon niet in een stad zal dat zijn.
  • Ilse Zwaenepoel

    5 jaar geleden
    Wat een klucht.. sport matig bereikbaar? Sporthal ligt op 400m wandelen. School op de hoek van de straat en supermarkt op 800m. Bus 200m.. mobiscore 5,6!! Ik woon een een landelijke gemeente dus..gestraft omdat ik niet in een duivenhok in het stad woon!
  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Al 20 jaar lang (sedert de paars-groene regeerperiode) worden de steden sterk bevoordeeld tegenover de landelijke gemeenten. Deze bevoordeling gebeurt op allerhande manieren: overheidsjobs (federaal en Vlaams), overheidsinvesteringen (fed en Vl), openbaar vervoer (zowel trein als bus), subsidies van projecten, rechtstreekse financiering... en toch hebben die steden nog steeds een chronisch tekort. Daarom heeft men nu de mobiscore bedacht om weerom de steden te kunnen bevoordelen.
  • Marcel Garitte

    5 jaar geleden
    Afschaffen die handel... klopt gewoon niet. Ik woon op minder dan 5 minuten wandelafstand van openbaar vervoer, dorpskern met grote supermarkt, bakkerij, slager, scholen zat, enz.. en ik haal een score van minder dan 8! Ik zal maar in het paleis gaan wonen zeker, want ons koningshuis scoort zogezegd meer dan 9...
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Het is simpel, als je ergens woont waar er geen bus of trein rijdt moet je minder belastingen betalen want je wordt achter gestoken.