© USA Today Sports

Jelle Van Damme ontkent onderhandelingen met Standard

Jelle Van Damme is terug in België nadat het seizoen bij zijn Amerikaanse club LA Galaxy afliep. Volgens Waalse media werd hij gesignaleerd bij zijn ex-club Standard maar de entourage van de 33-jarige verdediger ontkent formeel dat er wordt onderhandeld over een mogelijke terugkeer.

vml, bla

Jelle Van Damme voetbalt sinds januari bij LA Galaxy, waarmee hij dit seizoen in de play-offs van de Major League Soccer in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de Colorado Rapids. Het seizoen zit er daarmee op en de verdediger keerde daarom terug naar België.

Volgens de krant La Dernière Heure zou hij momenteel met zijn ex-club Standard onderhandelen over een mogelijke terugkeer. Dat werd aan onze redactie echter met klem ontkend door zijn entourage.

Van Damme speelde een sterk seizoen bij LA Galaxy (zie lager) en heeft in Los Angeles nog een contract tot januari 2018. De kans dat hij nu al definitief terugkeert naar Luik lijkt dan ook onbestaande, temeer omdat Van Damme al eerder liet optekenen dat hij in LA een geweldige tijd beleeft.

Bij Standard zoeken ze echter een (tijdelijke?) oplossing voor linksback Darwin Andrade (25), die vier maanden geschorst werd door de FIFA omdat hij in 2014 zijn Colombiaanse ploeg Eguidad Bogota onrechtmatig zou verlaten hebben voor het Hongaarse Ujpest. Vandaar wellicht dat de naam van Van Damme opdook.

Sterk debuut

Van Damme speelde van 2010 tot 2015 in Luik, waarna hij vorige winter naar de VS trok. Hij werd er in zijn eerste seizoen net niet tot Nieuwkomer van het Jaar verkozen in de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. De ex-speler van Anderlecht en Standard werd met 12,52 procent van de stemmen derde in het referendum, achter de Uruguayaanse middenvelder Nicolas Lodeiro (Seattle Sounders) en de Noorse aanvaller Ola Kamara (Columbus Crew). Van Damme is wel de op één na beste verdediger. Met 20,57 procent moest hij alleen Matt Hedges van FC Dallas (24,39%) voor zich dulden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal