Paardenkoetsen Oostende blijven op stal door hitte, in Brugge blijven ze wel actief

© mvn

Het Oostendse stadsbestuur heeft samen met bevoegd schepen Hina Bhatti beslist om de paardenkoetsen vanaf maandag 24 juni niet meer te laten uitrijden en dit zolang de warme temperaturen aanhouden. In Brugge blijven de paardenkoetsen wel actief.

Met de zomer voor de deur komt er een totaalverbod op uitrijden voor koetsen in Oostende vanaf 28°C. Die regel treedt al in werking vanaf maandag. “Zolang de temperaturen te hoog zijn, blijven de paarden beter op een schaduwrijke plaats, op stal of in de weide”, vertelt schepen Hina Bhatti.

In Brugge blijven de koetsen wel rijden. Dit weekend werd de mailbox van burgemeester Dirk De fauw en schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis nochtans nog overstelpt met e-mails met de vraag om de paardenkoetsen te verbieden tijdens de hitte van de komende dagen. De burgemeester weigerde op dit verzoek in te gaan. “Met de koetsiers werden duidelijke afspraken gemaakt en het politiereglement van Stad Brugge is bijzonder streng wat betreft de rusttijden die door de uitbaters van de koetsen moeten worden gerespecteerd”, aldus burgemeester De fauw. In dat reglement staat onder meer dat de paarden voldoende water, voeding en rusttijd moeten krijgen. Ook moeten koetsiers op warme dagen stapvoets rijden. De paarden krijgen na een dag werken ook minstens één dag rust.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen