Direct naar artikelinhoud
Théo Hayez

Maandag geen zoekacties gepland naar Théo Hayez

Een opsporingsaffiche van de vermiste Théo Hayez in Byron Bay, een stad aan de oostkust van Australië.Beeld EPA

In Australië zijn maandag geen nieuwe zoekacties gepland naar de vermiste Théo Hayez. De vrijwilligers zitten samen om de aanpak voor de komende dagen te bespreken en houden dus geen gecoördineerde zoekactie. Dinsdag gaan ze wel opnieuw op pad.

De Australische politie laste afgelopen het weekend ook al een pauze in – in tegenstelling tot de vrijwilligers, die afgelopen weekend nog wel fysieke zoekacties hielden – om hun onderzoek te evalueren. De speurders zeggen dat ze de zoektocht absoluut niet opgeven, maar wel eerst alle zoekgebieden opnieuw in kaart willen brengen om zo gerichter te kunnen zoeken. Of zij maandag wel weer aan de slag zullen gaan, was zondag nog niet duidelijk.

Théo’s vader Laurent Hayez heeft inmiddels samen met zijn nichtje Lisa in Australië een deel van de vrijwilligers bedankt die helpen in de zoektocht naar zijn zoon. “Het is hun steun, en ook die van de vele mensen aan het thuisfront, die ervoor zorgt dat we de kracht en moed kunnen blijven opbrengen.”

De 18-jarige jongen uit Overijse is nu al 22 dagen vermist na een avondje stappen in Byron Bay, een stad aan de oostkust van Australië.