Ekrem Imamoglu, de kandidaat van de seculiere oppositie, viert de verkiezingsoverwinning met zijn aanhangers.
Volledig scherm
Ekrem Imamoglu, de kandidaat van de seculiere oppositie, viert de verkiezingsoverwinning met zijn aanhangers. © AP

Partij van president Erdogan lijdt historische nederlaag in Istanboel

De partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een historische verkiezingsnederlaag geleden. De oppositiepartij van Ekrem Imamoglu heeft immers de burgemeestersverkiezingen in Istanboel gewonnen. AKP-kandidaat Binali Yildirim heeft zijn verlies al toegegeven en intussen heeft ook Erdogan zelf Imamoglu gefeliciteerd met zijn overwinning.

50 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Allé, er is nog hoop voor Turkije
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    In de steden voelen de Turken het rechtstreekse resultaat van Erdogan's beleid. Een crashende Lira, een aanval op de seculiere staat, een fils-de-papa Erdogan met een top-positie in de nationale bank (onafhankelijkheid nihil en weinig daadkrachtigheid) en ruzie met andere grootmachten.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    En dat is uitstekend nieuws: Erdogan kreeg zijn "coup de massue" in de grootste stad van Turkije, een teken aan de wand want Istanboel is en blijft het grote bindteken tussen Europa en Azië en ook tussen de grote culturen. Voor mij, de mooiste stad ter wereld.
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Erdogan heeft nog niet door dat als je de mensen aan hun boterham gaat dat dan alle maskers afvallen. Veel verwachtingen de lucht inschieten en daar niks van bakken. Dat is nefast. Hier in Belgie ook de partij van verandering heeft de mensen alleen maar verarmd. Dan komt de rekening. De andere politici hebben nog niet door de mensen de politiek proper gezegd uitspuwen.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    Mijnen dag kan niet meer stuk !