Luchtballon landt midden op spoorweg, inzittenden komen met de schrik vrij: “Gelukkig rijden hier ’s avonds amper treinen voorbij”

© zvd

Een luchtballon is vrijdagavond om 22 uur met enkele passagiers geland midden op de rails van het goederenspoor tussen de Gentse haven en Nederland. Deze slechte landing gebeurde langs de Tweede Gidsenlaan ter hoogte van de Marguerite Ottestraat In Zelzate.

zvd

“De ballon kwam rakelings boven onze huizen gevlogen en scheerde over de haag die het spoor van de weg afscheid. We zagen hem landen midden op de spoorweg. De inzittenden van de Nederlandse volgwagen moesten ons vragen hoe ze tot bij de ballon konden geraken. Daarvoor moesten ze een eindje verder een poortje tussen de hoge haag nemen. De politie werd opgeroepen, die vervolgens de spoorwegdiensten verwittigden. Hier komt ’s avonds gelukkig zo goed als geen goederentransport langs, al gebeurt het soms. Het bleef dus toch een gevaarlijke situatie”, vertelt een van de buurtbewoners, die vrijdagavond getuige was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen