Beeld ter illustratie, Vlaanderen controleert reële uitstoot van 100.000 auto's.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, Vlaanderen controleert reële uitstoot van 100.000 auto's. © BELGA

Vlaanderen controleert reële uitstoot van 100.000 auto's

binnenlandVlaanderen gaat zelf meten hoeveel auto's en vrachtwagens echt vervuilen en gebruikt daarvoor een speciale scanner om de uitlaatgassen te meten. Dat melden de kranten van Mediahuis.

40 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Goed idee, verder uitwerken en de constructeurs laten opdraaien voor hun misleiden naar mens en slechte lucht toe. M.a.w. betalen.
  • Nico Vansimpsen

    5 jaar geleden
    Belachelijk, als je een Lamborghini hebt die 400 Gr uitstoot heeft mag je perfect overal in elke stad binnen. Maar met een oude golf van 1990 die 200 Gr uitstoot heeft niet. Logica zoek. Trouwens wat gaat dat toestel dan juist meten ? Als je net optrekt of afremt dan is die meting al om zeep. Lijkt mij eerder een controle op waar wie wanneer rijd.
  • Vera Bres

    5 jaar geleden
    de LEZ is een zeer, zeer goed punt , de gezondheid van de mensen gaat boven alles ...maar als je betaalt mag je met de auto er in en dan telt de gezondheid niet meer , de mensen mogen bij wijze van spreken dan doodvallen ...m.a.w. een pestbelasting is het ,niets meer ,niets minder.
  • Rudy van Wayenberge

    5 jaar geleden
    @ raf peeters, het enige verschil met dieselolie zal fiscaal zijn, maw minder inkomsten voor de staat, de uitstoot verandert daar NIET mee!
  • Laurent LACAEYSE

    5 jaar geleden
    Eerst gewoon controleren om te testen en daarna om te genieten??