maandag 24 juni 2019 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 BELGA

Anderlecht

Michel Vlap van Heerenveen moet volgende topaankoop worden

Meer dan vijf miljoen voor type Vanaken

Anderlecht won zijn eerste oefenmatch op RWDM met 0-1. Het deed dat nog zonder Kompany, maar wel met veel jeugd en spelers die weg mogen. De fans wilden vooral weten waar de versterkingen blijven. Wel, Michel Vlap (22), die vorig seizoen zestien keer scoorde voor Heerenveen, moet de nieuwe spelverdeler worden. Paars-wit bracht al drie keer een bod uit, het laatste bedraagt meer dan vijf miljoen euro.

Manager Michael Verschueren werd op RWDM voortdurend aangeklampt door Anderlecht-fans en dat beviel hem wel. “De mensen denken niet meer aan vorig seizoen”, zei hij. “De frustratie is weg. Vincent Kompany was nodig om een nieuwe start te realiseren. De supporters steunen zelfs de spelers die vorig jaar minder goed presteerden.”

Al was de meest gestelde vraag wie er nog zou bij komen. “Ik begrijp het ongeduld”, aldus Verschueren. “Als we niemand anders meer halen dan Kompany, zullen we geen kampioen worden, maar ik kan nog niets communiceren.”

Toch lichten wij een tip van de sluier. Michel Vlap, de spelverdeler van 1,91 meter van Heerenveen, is een toptarget. Vorige week werd de man van zestien goals en zes assists nog gelinkt aan Atalanta, maar hij wil alleen naar Anderlecht. Vlap meldde zich nog wel op de eerste training in Friesland, maar zei daar voorzichtig: “Anderlecht? Ik ben gecharmeerd, ja.”

Als we niemand anders meer halen dan Kompany, zullen we geen kampioen worden, maar ik kan nog niets communiceren Michael VERSCHUEREN Manager Anderlecht

Paars-wit nodigde Vlap met zijn vriendin en ouders al eens uit in het stadion tijdens play-off 1 en staat voortdurend in contact met hem. De Brusselaars deden al drie keer een bod en dat ligt ondertussen hoger dan 5 miljoen euro. Een doorbraak lijkt in de maak, want Vlap - een type Vanaken - wil alleen naar Anderlecht.

Al moeten er dan wel middenvelders weg. Zeker omdat paars-wit met Matthew Smith (19) bij Man City nog een nummer zes wil huren. Sven Kums en Pieter Gerkens geven alleszins aan dat ze zullen blijven. Adrien Trebel dan maar? Die staat in de belangstelling van Nantes, maar dat zou de Fransman enkel willen lenen. “Maar van een verhuur van Trebel kan geen sprake zijn”, verduidelijkte Verschueren. “Dan houden we hem liever hier, want Adrien kan ook als invaller matchen openbreken. Hij geeft niet aan dat hij weg wil. Trebel wil eerst zijn niveau terugvinden en daarna zien we wel. Er is geen enkel probleem.”

Michel Vlap VI Images / Cor Lasker

Sam krijgt kans

Feit is wel dat Anderlecht nog een pak spelers te veel heeft. Op RWDM deden de internationals nog niet mee, net als de teruggekeerde huurlingen zoals Roef, Thelin en Saief. Zij móchten zelfs nog niet spelen omdat hun contract bij hun huurclubs officieel nog loopt tot 30 juni en ze bij Anderlecht niet verzekerd zijn tegen blessures. Dat gold ook voor Sidney Sam (31), de ex-ploegmaat van Kompany en vijfvoudig Duits international die op proef is. De flankaanvaller, die op 30 juni transfervrij vertrekt bij Bochum, zal later wel speelminuten krijgen.

“Iedereen zal zijn kans krijgen op stage in Venlo en tijdens de match op 6 juli tegen Ajax”, gaf Verschueren nog mee. “Daarna maakt Kompany een schifting en zullen de afvallers wel begrijpen dat het beter is om te vertrekken.”

De speler-manager begint vandaag aan zijn taak bij Anderlecht en zal woensdag een eerste keer op het trainingsveld staan.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws