Unia kreeg heel wat meldingen binnen over de omstreden chocomousse-post van  Guy D'haeseleer (Vlaams Belang - Forza NInove) op Facebook.
Volledig scherm
Unia kreeg heel wat meldingen binnen over de omstreden chocomousse-post van Guy D'haeseleer (Vlaams Belang - Forza NInove) op Facebook. © Van den Houte - Facebook

D'haeseleer (VB) en Francken (N-VA) zijn de politici waar Unia het meest aantal meldingen over krijgt

Unia heeft vorig jaar bijna 270 meldingen gekregen over uitspraken van politici of partijen. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum spreekt in haar jaarverslag 2018 van "een stijgende trend".  Wat politici betreft, gaat het gros van de meldingen over Guy D’haeseleer (Vlaams Belang/Forza Ninove) en voormalig N-VA-staatssecretaris Theo Francken. Qua partijen kwamen de meeste meldingen binnen over de Brusselse partij ISLAM, gevolgd door Vlaams Belang en N-VA.

68 reacties

  • Rik Vanneste

    5 jaar geleden
    Al eens als Vlaming een klacht ingediend bij unia, enwel ge moet er niet veel van verwachten. Het antwoord is dat ze niet bevoegd zijn of dat het niet afdwingbaar is en alles blijft zoals vroeger waarom bestaan ze eigenlijk?
  • Susie Casteleyn

    5 jaar geleden
    En wij moeten ons maar laten uitkafferen voor al wat schoon is. Hier in Belgie zijn die politiekers zot aan het worden, de poen stijgt naar hun bolleke en den hoogmoed ook. Als ze zich niet kunnen aanpassen buiten ermee ik ben het beu. Dat begint zich overal te settelen en baas te spelen. Overal beginnen ze auto’s te verpatsen op elk uur van den dag. Tot zelfs s’nachts en dat is normaal? En dan maar voedselpakketten ophalen. Dank u simpelen Belg
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Als u uw mond niet meer moogt open doen, dan moet u dan maar verplicht zwijgen en alles zelf tot op het bot verteren tot de dood erop volgt!
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Doe de deuren toe bij die UNIA (Vlaams hatende instelling).
  • Dirk Thyssen

    5 jaar geleden
    Toch raar dat de partij islamontsnapt aan vervolging van discriminatie . Toevallig zeker.