Migranten in Cadiz, Spanje, gisteren.
Volledig scherm
Migranten in Cadiz, Spanje, gisteren. © EPA

Meer asielaanvragen in Europese Unie

Het aantal asielaanvragen in de EU is in de eerste vijf maanden van dit jaar met 11 procent gestegen ten opzichte van die periode in 2018. Meer dan 290.000 mensen vroegen bescherming aan. Syriërs (8 procent) deden de meeste aanvragen, gevolgd door Afghanen en Venezolanen (beide groepen 7 procent). Vorig jaar is voor een derde keer op rij het aantal asielaanvragen in de EU+-landen gedaald.

21 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Extreme verrechtsing = minder EU = minder EU grensbewaking = meer migranten. Had er eerder aan gedacht bij uw EU stem! Stem voor EU niet op een rechtse partij die EU afbouwt. Stem voor FED BE wel op een rechtse partij die een zelfstandige regio VL in de EU wil. Stem voor regionaal VL op een partij pro eco-sociaal-VL. Dat is doordacht stemmen. Dat kunnen 3 verschillende partijen zijn, bvb EU op OVLD, BE op VB en VL op NVA. Houd hier rekening mee na de regeringsval binnenkort !
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Wie organiseert dat? een nieuwe manier van oorlog voeren, een invasie op die manier en natuurlijk met ons geld.
  • Didi Bellens

    5 jaar geleden
    Echt niet meer te doen? Dit zijn geen oorlogsvluchtelingen meer? Waarom komen ze allemaal naar Europa? En heel de Europese Unie laat dit maar gewoon zijn gangetje gaan. Stop er mee aub we zitten nu al meer dan genoeg in de shit. Het is gewoon bangelijk.
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Dramatische daling?! Daar merk ik niets van. Het tegendeel is waar.
  • Werner Van der Kelen

    5 jaar geleden
    7,5 miljard bewoners op de aarde en stijgende, binnen 20 jaar er nog 1 miljard bij, de vluchtelinggenstroom naar Europa zal ongezien proporties aannemen, en onze politiekers kijken niet verder dan hun neus lang is dus dat belooft voor de toekomst