Genkenaar krijgt na achtervolging al voor tweede keer levenslang rijverbod

De rechter veroordeelde de 35-jarige Genkenaar die in de nacht van 18 oktober 2015 een helse achtervolging veroorzaakte op de E313 tot een gevangenisstraf van dertig maanden en een geldboete van 1.200 euro. De man sloeg met zijn Mercedes op de vlucht, reed ei zo na in op wegversperringen van de politiediensten en scheurde tegen 200 kilometer per uur over de autostrade. Buiten de celstraf kreeg hij ook een levenslang rijverbod... voor de tweede maal op rij.

ShDe

Op 18 oktober 2015 wilde de politiedienst Bilzen-Hoeselt-Riemst de man - die onder invloed was van speed - controleren aangezien hij met een verdacht voertuig rondreed. In plaats van te stoppen, sloeg hij met gierende banden op de vlucht. Vanuit Riemst reed hij een afstand van zo’n 84 kilometer. Hij passeerde dorpskernen van onder anderen Zichen, Millen en Elst en deed nadien hetzelfde parcours in tegengestelde richting. Terug in Riemst ging hij de E313 op. Na een levensgevaarlijke rit met snelheden tot 200 kilometer per uur viel hij bij afrit Lummen zonder benzine. De opgetrommelde politiecombi’s van de zones Tongeren en Hasselt konden de Mercedes eindelijk aan de kant zetten.

Weerspannig

De man - die reeds een levenslang rijverbod had opgelopen - lapte elke verkeersregel aan zijn laars en reed tijdens zijn helse rit bijna in op de wegversperringen opgesteld door de agenten. “De inspecteurs moesten aan de kant springen om niet door de wagen geraakt te worden”, stelde de advocaat van de tien agenten in kwestie. “Hij zette zijn grootlichten op om hen te verblinden.” Eenmaal tot stilstand moesten de agenten het raam van de wagen inslaan om de twee mannen uit de auto te halen. “Ze gedroegen zich uiterst weerspannig waardoor er enkele politiemannen gewond raakten en werden overgebracht naar spoed.” De dertiger en zijn passagier moeten de burgerlijke partijen schadevergoedingen tussen 100 en 634 euro betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer