© Raymond Lemmens

Primeur in Koersel: tennissen in het donker

Tennisclub Koersel pakt zaterdag (vanaf 14.30u) uit met een primeur. Voor de eerste keer in Vlaanderen kan je er immers ‘blacklighttennis’ spelen. “De tennishal wordt volledig verduisterd en wij beplakken alle lijnen met fluotape in diverse kleuren om een mooi effect te krijgen”, zegt Peter Raymakers, die mee aan de basis ligt van het initiatief.

Johan Mulders

“Wij waren op zoek naar een leuke en originele activiteit voor onze leden tijdens de winterperiode en zo is het idee ontstaan”, vervolgt Raymakers, die beroepshalve altijd met belichting bezig is.

“De tennishal wordt verduisterd en alle lijnen worden met fluotape in diverse kleuren beplakt om een mooi effect te krijgen. Ook de bovenkant van het net wordt beplakt en in het net hangen we extra slingers, zodat het duidelijk zichtbaar is. Boven de terreinen hangen we blacklights op om het effect te versterken. We spelen met de klassieke gele tennisballen. Wij beschikken over enkele tennisrackets, die voor de gelegenheid worden bespannen met fluodraad om het showeffect te verhogen. Het staat iedereen trouwens vrij om in een fluorescerende uitrusting te spelen.”

Vermoeiend

De jeugd speelt van 14.30u tot 17.00u en vanaf 19.00u is het de beurt aan de volwassenen. Er wordt uitsluitend gedubbeld.

“Omdat we zoveel mogelijk mensen de kans willen geven om te spelen. Ook mensen van buiten de club zijn welkom. Na 30 of 45 minuten wordt er gewisseld, omdat blacklighttennis heel veel concentratie vergt van de ogen en daarom erg vermoeiend is. Je mag wel meerdere keren spelen. We zorgen uiteraard voor de nodige veiligheid. De opbouw van de vier terreinen vergt wel wat tijd. Persoonlijk heb ik vrijdag verlof genomen om alles in gereedheid te brengen. Het zou leuk zijn als dit initiatief een vervolg zou krijgen en daarom zien we dit evenement ook als promotie voor blacklighttennis.”

De tennishal van TC Koersel is gelegen aan de Sportlaan 3.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer