Het kán: dit BBQ-gerecht is lekker mager en zet groenten ook in de spotlights
Aangeboden door LidlVeel vlees, sausjes, pastasalades: barbecueën is vaak een vettig feestje. Liever een gezonder en mager grilgerecht? Wij presenteren: kruidige kipfilet op een bedje van kraakverse groenten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
600 g kipfiletbrazades
1 courgette
1 aubergine
2 rode uien
4 wortelen
handvol basilicumblaadjes
1 sinaasappel, zeste
yoghurt
mayonaise
olijfolie
peper en zout
Voor de marinade:
1 tl pimentkruiden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl mosterd
1 tl gedroogde oregano
sap van 2 limoenen
1 tl honing
Zo maak je het:
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Roer goed.
2. Snijd de courgette en aubergine in repen. Halveer de rode uien. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Bestrijk alle groenten met de marinade en gril ze goudbruin en beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Gril ook de kipfiletbrazades gaar.
3. Snipper de basilicumblaadjes fijn. Meng de yoghurt, de mayonaise en de fijngesneden basilicum onder elkaar. Kruid met peper en zout.
4. Schik alle gegrilde groenten mooi op een schaal. Voeg de kipfiletbrazades toe en geef er de basilicumdip bij. Werk af met de geraspte sinaasappelschil en de resterende blaadjes basilicum. Druppel nog wat van de marinade over de groenten.
Staat je BBQ toch aan... Leg er dan eerst deze tapas op!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Lidl
Verover het hart van je geliefde met deze Italiaanse gehaktballetjes
Samen genieten van een heerlijk diner: that’s amore. En de beroemdste tortelduifjes uit de filmgeschiedenis, Lady en de Vagebond, wisten al dat liefde door de maag gaat. Smul samen van deze Italiaanse gehaktballetjes en laat de passie oplaaien. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
Een Vlaming en zijn bbq, da’s een geval apart. Zin om je wekelijkse baksessie een upgrade te geven? Deze lamskoteletjes hebben weinig nodig, de smaak zelf schurkt al tegen perfectie aan. Als bijgerecht: verse krieltjes met zomers zoete kerstomaatjes. -
-
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
-
Mijnenergie
EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet. -
Lidl
Gezond grillen: bloemkool uit de oven voor bij de BBQ
Bloemkool met witte saus lichtjes beu gegeten? We get it. Met dit receptje maak je geheel Ottolenghi-gewijs een lekker bijgerechtje voor je volgende BBQ-festijn, waarmee je je gasten ongetwijfeld van hun sokken blaast. -
Lidl
Zin in een klassieker, maar dan anders? Serveer lamskroon met Belgisch abdijbier
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
Zin in wat variatie in de lunchbox? Laat je kids hun beleg kiezen op dit krokant courgette-wortelbrood
Nu het schooljaar stilaan op zijn einde loopt, is het soms moeilijk om creatief te blijven bij het vullen van de brooddozen. Snacktomaatjes of minikomkommertjes als tussendoortje zijn leuk, maar waarom zou je de dagelijkse portie groenten niet verstoppen in het brood zelf? Dit courgette-wortelbrood vult lekker, is extra voedzaam door de pitten en zaden en is bovendien te combineren met vrijwel elk beleg. -
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
Salades, enkel voor warme zomerdagen? Integendeel! Met oesterzwammen, vergeten groente pastinaak en hindegebraad maak je zo een heerlijke herfstsalade klaar. En vooruit, een paar takjes munt voor een vleugje zomer. -
Lidl
Geen inspiratie? Deze Belgische klassieker brengt de lente op je bord
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerNoella Vancompernolle