© Reporters / XPosure

Twee jaar cel voor Bilzenaar die kebabzaak in brand wil steken

Een 47-jarige man uit Bilzen moet voor twee jaar de cel in omdat hij probeerde om de kebabzaak van zijn buurman in brand te steken. Na een ruzie goot hij een busje benzine uit over de deur en probeerde de vloeistof aan te steken.

shde

Wat de veertiger op 23 november 2014 bezielde, is niet helemaal duidelijk. De man verklaart zelf dat zijn overbuur enkele van zijn persoonlijke spullen niet wilde teruggeven al zouden de twee vermoedelijk ruzie gehad hebben over een broodje. De veertiger wilde een traktatie terwijl de kebabuitbater eerlijk betaald wilde worden voor het eten dat zijn overbuur bestelde.

Internetpester

De ruzie escaleerde en een getuige zag hoe de Bilzenaar tekeer ging tegen het slachtoffer. De man keerde terug met een witte bus benzine en probeerde binnen te dringen in de snackbar door een voet tussen de deur te steken. De uitbater duwde hem vervolgens weer buiten. Als reactie goot hij de fles lees en probeerde het gebouw in brand te steken met een aansteker. “Klopt niet”, reageerde de veertiger tijdens de zitting. “Die getuigenverklaring is gemanipuleerd. Ik heb last van een internetpester. Waarschijnlijk heeft die deze verklaring aangepast via de computers van de politie om mij zwart te maken.”

De rechter ging hier niet op in en veroordeelde de man tot een celstraf van twee jaar en een geldboete van 3.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer