Facebookbaas Mark Zuckerberg.
Volledig scherm
Facebookbaas Mark Zuckerberg. © AP

Groen licht voor proces tegen Facebook na lek waardoor hackers toegang kregen tot gegevens van 30 miljoen gebruikers

Facebook moet voor de rechter komen voor een privacylek dat vorig jaar naar buiten kwam. Hackers hadden toegang kunnen krijgen tot de accounts en persoonlijke informatie van ongeveer 30 miljoen gebruikers. Een groep gebruikers klaagde Facebook aan wegens nalatigheid. Het bedrijf vroeg een rechter om het proces tegen te houden, maar dat verzoek is afgewezen. Het proces mag dus doorgaan.

7 reacties

  • Marc Cools

    5 jaar geleden
    Dus als een inbreker binnensluipt omdat ik een raam niet goed heb toegedaan, dan moet ik mij verantwoorden en niet de inbreker?
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Eenvoudig en zeer veilig: blijf weg van Facebook en ook van Google.
  • Jan Corneillie

    5 jaar geleden
    En dan wil Facebook ons vertrouwen als bank bekomen (Libra) ?? !! Tja, en toch zullen miljoenen opnieuw in de val van FB lopen.
  • Andrew Clossus

    5 jaar geleden
    Europa moet gewoon hun eigen facebook maken, de technologie die erachter zit is makkelijk en ze kunnen er ook de reclame inkomsten van meepikken. Nu worden hele maatschappijen ontwricht door gebrek aan regulatie.
  • Albert Gysels

    5 jaar geleden
    Het beste wat de wereld zou kunnen overkomen is dat die giganten gewoon failliet gaan omdat de mensen die nu hun rommel gebruiken beseffen dat ze wel een interessanter en voller leven kunnen hebben zonder alles uit hun privéleven in de vitrines te zetten?