Zonnebaden is sowieso geen goed idee. Lees hieronder hoe de hitte je hele lichaam in alarmmodus zet.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnebaden is sowieso geen goed idee. Lees hieronder hoe de hitte je hele lichaam in alarmmodus zet. © thinkstock

Dit doet de hitte met je lijf

De komende dagen houdt de hitte in heel West- en Centraal-Europa aan. Je hebt het wellicht al gemerkt: die loden hitte doet wat met je lichaam. Wat precies, dat lijsten we even voor je op.

11 reacties

  • Luc Delcoigne

    5 jaar geleden
    @Bertil Smeets in 1911 was er een extreem warme zomer met 70 dagen onafgebroken temperaturen overdag tussen de 30 en de 38gr. In Frankrijk vielen in die zomer 40.000 doden door de hitte....nu weet niemand dat nog.....hete zomers komen regelmatig voor sinds millennia....alleen laat het geheugen ons in de steek....
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    In Spanje is plaats en natuur. In Belgie geen plaats meer en voor de rest beton, appartementen en huizen met mooi geklinkerde terrassen en opritten. Waar moet de afkoeling nog vandaan komen?
  • Theo Schuermans

    5 jaar geleden
    Ja, hittegolf, maar bij ons in de gemeente hebben we geen zwembad meer, ze hadden liever appartementen, dat brengt meer op, danku Willebroek.
  • Louis Scholliers

    5 jaar geleden
    Vandaag 24 juni 2019 werd 31,5 °genoteerd in Dendermonde. Ook in de tachtiger jaren was het heet, Bij Philips Dendermonde werden toen regelmatig frisdranken uitgedeeld aan het personeel. Ook in de jaren, vijftig, zestig,zeer warme periodes. Jaren zeventig ( dagen snikheet ) en werd gezocht naar de bron water gelegen onder De Grote Markt.Zo zie je maar. Het geheugen van sommigen is wel zeer kort of selectief. Grts
  • Harry Aldmann

    5 jaar geleden
    Daarom bestaat de siësta ! Maar daar wou ze in noord Europa niks van weten , dommeriken