Unsplash
Volledig scherm
© Unsplash

Zo bescherm je je kinderen tijdens de hittegolf

Het belooft een bijzonder warme week te worden. Ideaal om er met het gezin op uit te trekken. Let echter wel op, want zeker jonge kinderen kunnen snel het slachtoffer worden van hoge temperaturen. Michael Dreesen van Child Care Academy, de organisatie voor pediatrische hulpverlening in Vlaanderen, geeft tips om zonne- en hittekwaaltjes te voorkomen. 

4 reacties

  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Door al die zonnecrèmes krijgen mensen geen vitamine D meer binnen. Men moet zich gedragen zoals in de warme landen en dat is vroeg in de ochtend naar buiten en vanaf 11h30 binnen zitten tot na 16h00 of later. Alleen in de schaduw zitten en lopen, nooit direct in de zon. Veel thee en water drinken, veel fruit en groenten eten, warme maaltijd s middags. Je huid beschermen met lichte kleding in plaats van met chemische crèmes. Vermijden van parfum en make up tot de avond.
  • Fred Debroek

    5 jaar geleden
    Hoe zijn in godsnaam de mensen kunnen kunnen groot worden toen er nog geen airco etc....bestond. Nu kunnen ze niets meer aan.....zwak ras of reden om te kunnen klagen?
  • mijntje vermeire

    5 jaar geleden
    Ja dat dacht ik toch ook ,dat is een gesloten ruimte waar geen lucht aan kan .
  • Michelle Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Geef ook eens mee dat als je gaat wandelen ze best de kap van de kinderwagen neerlaten en er een parasol opzetten want dat wordt meestal vergeten dat het onder de kap ook 50° kan worden.