© Action Images via Reuters

Bemelmans overleeft eerste horde op weg naar Wimbledon

Ruben Bemelmans (ATP 171) mag nog altijd dromen van een vijfde opeenvolgende deelname aan Wimbledon. In de eerste ronde van de kwalificaties versloeg hij de Zweed Elias Ymer (ATP 120) in drie sets: 6-3, 6-7, 6-4.

Domien Brepoels

De overwinning is een opsteker voor Bemelmans na een voorlopig teleurstellend seizoen. De Maasmechelaar begon het jaar als nummer 117 van de wereld, maar is intussen afgezakt naar plaats 171.

De campagne op gras lijkt echter weer het beste in hem naar boven te brengen. Op de Challenger-tornooien van Nottingham en Ilkley was de voorbije weken al beterschap merkbaar. Voor het eerst dit jaar slaagde hij erin om meerdere wedstrijden op rij te winnen.

Dat hij die lijn doortrekt in de kwalificaties van zijn favoriete grandslamtornooi is niet toevallig. Zes keer schopte Bemelmans het al tot de hoofdtabel op Wimbledon. In 2017 haalde hij er met de derde ronde zelfs zijn beste resultaat ooit op een grand slam.

Om ook dit jaar de hoofdtabel te bereiken, moet de Maasmechelaar nog twee wedstrijden winnen. In de tweede kwalificatieronde neemt hij het op tegen de Japanse Australiër Akira Santillan (ATP 238). Die rekende in twee sets af met de Oostenrijker Jurij Rodionov (ATP 270): 6-3, 6-1.

De Greef out

Arthur De Greef kende eerder op de dag minder succes. De Brusselaar verloor met 6-2 en 6-3 van de Amerikaan Marcos Giron (ATP 158). Vanavond komt ook Kimmer Coppejans (ATP 146) nog in actie. Hij kijkt de Rus Evgeny Karlovskiy (ATP 217) in de ogen.