Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Cultura RF

Wat je wel (en niet) moet eten en drinken in de hitte

Wat moet je drinken bij warm weer? Water natuurlijk, liefst zo koud mogelijk. Of juist niet? En wat eet je het best? Enkele experts geven uitleg.

18 reacties

  • Bernard Van Nieuwenhove

    5 jaar geleden
    een goeie lambiek of oude geuze.... santé! Beter dan water, frisser dan frisdrank en suikervrij, ook voor diabetespatiënten de ideale dorstlesser.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Hier beveelt men dus ijskoud aan, maar waarom drinkt men dan in Marokko gloeiende muntthee?
  • CAROLINE PINTELON

    5 jaar geleden
    1 liter kraantjes water waar je 2 vers uitgeperste citroensap aan toevoegt even in de frigo laten koelen, werkt heel verfrissend. voor mij geen suikerrijke dranken krijg er nog meer dorst van, en s'avonds fris wit wijntje! santé. fijne dag nog! Pintelon Caroline
  • Rudy van Wayenberge

    5 jaar geleden
    Met een Sint Bernardus 12 (10°) of een Rochefort 10 (11.3°) lukt het zeer goed om de dorst te lessen, en zelfs met beide direkt na elkaar! Water is voor de koeien en paarden...
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Inderdaad met 2 slokken frisdrank is je droge mond opgefrist en met 2 slokken water niet. Dit is net wat het artikel duidelijk probeert te maken. Die 2 slokken geven je een vals signaal dat je genoeg gedronken hebt terwijl dat niet het geval is. Het is niet enkel je droge keelgat dat vocht nodig heeft.