The Female Company
Volledig scherm
© The Female Company

Boek met tampons vliegt de deuren uit

In Duitsland worden tampons nog altijd belast aan 19%, waardoor ze onder de luxegoederen vallen. Als protest verpakt The Female Company, een bedrijf dat biologische tampons verkoopt, ze nu in een boek, omdat daar slechts een belasting van 7% op geldt.

6 reacties

  • Tamara Engels

    5 jaar geleden
    Geert Vaelen, iemand zoals "de Piet" hier zou daarover zo beslissen…
  • Sophie DeWolf

    5 jaar geleden
    @caroline bex: 100% mee eens! Fantastische actie
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Elektriciteit wordt ook als een luxeproduct belast, net als zoveel andere zaken. Zal die euro of zo meer voor tampons nu echt het verschil maken ? Moeten er daar echt boeken over geschreven worden ? Met hetgeen ze voor dit boek betalen kunnen ze al veel taks op maandverbanden en tampons betalen. Er zijn dus duidelijk mensen die niets beters te doen hebben dan zich daarmee bezig te houden. Als ze nu eens wat meer zouden werken dan zouden ze genoeg verdienen om daar niet over te moeten zagen.
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    En een boek is dan 7% en geen luxeproduct? Je kan deftig leven zonder een boek, maar zonder tampons hebben veel vrouwen toch veel problemen en da's dan luxe? Wie beslist die taxen dan? Een boekverslindende man die geen tampons nodig heeft?
  • Petra de Riddere

    5 jaar geleden
    Heb de prijs van tampons en maandverbanden nochtans niet zien dalen sinds de had gezakt is iemand anders wel? Betaal nog steeds evenveel