Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Eerste dag van de hittegolf. Hoe ziet de rest van de zomer eruit?

De hele week schotelen de weergoden ons tropische temperaturen voor en de eerste hittegolf van 2019 is een feit. Beloven de volgende maanden ook zo heet te worden? Volgens KMI-meteoroloog Fabian Debal ziet het er alvast naar uit we een heel warme zomer tegemoet gaan.

82 reacties

  • kris De Ridder

    5 jaar geleden
    Iets waar het mensenDOM zich niet kan mee bemoeien of dwangmatige beslissingen kan opleggen is de natuur. Laat de natuur maar zijn gang gaan, het is zomer dus mag het al wat warmer zijn dan in de winter.....maar de meeste Belgen zijn nu een ras van zagers en klagers.
  • Marleen Willems

    5 jaar geleden
    Voor ieder wat wils, geen enkele persoon is hetzelfde, wat ben ik altijd blij dat we over het weer nog zelf geen beslissing kunnen nemen want volgens de reacties zou hierin ook een splitsing dienen te gebeuren, maar dat deze torenhoge temperaturen zeer ongezond zijn weet iedereen.
  • Marcel Garitte

    5 jaar geleden
    De natuur is onvoorspelbaar, gelukkig maar. Ik zou al blij zijn als men het weer van de dag die komt zou kunnen voorspellen... zelfs dat lukt amper.
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Het allermakkelijkste is te voorspellen wat ze gaan voorspellen: hetgeen correct wenselijk is, namelijk dat je als burger het wereldklimaat aanstuurt en regelt zodat hun broodheren/opdrachtgevers diezelfde burgers daar heel verantwoord op kunnen afrekenen. Vroeg of laat komt de aap uit de mouw en niemand zal verantwoordelijk zijn want "men was het er in consensus over eens". En de burger lammerde rustig verder.
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Mensen toch. In Z-O Azië, Thailand, Laos, Cambodia enzv, hebben ze 350 dagen per jaar temperaturen boven de 30 graden, waarvan dan nog eens 6 tot 8 weken rond en boven de 40c°. Niemand die klaagt, niemand die over een hittegolf spreekt. Het leven gaat gewoon door, het werk ook, ja selfs op de rijstvelden en farms. En maar klagen, oh, de kwaliteit van het wegdek is in die 3 de Wereldlanden blijkbaar wel beter dan in België hoor