Ivoorkust wint op Afrika Cup met kleinste verschil van Zuid-Afrika, Tunesië en Angola spelen gelijk

Ivoorkust is de Afrika Cup maandag begonnen met een 1-0 zege tegen Zuid-Afrika. Aston Villa-spits Jonathan Kodija besliste het duel in het Al-Salam Stadion in Caïro in de 64e minuut.

Percy Tau, afgelopen seizoen door Brighton uitgeleend aan Union Sint-Gillis, speelde de volledige wedstrijd voor Zuid-Afrika. Bij Ivoorkust bleef Victorian Angban (ex-Sint-Truiden) op de bank.

Ivoorkust deelt de leiding in groep D met Marokko, dat zondag eveneens met 1-0 won van Namibië.

Tunesië en Angola spelen 1-1 gelijk

In Groep E hebben Tunesië en Angola 1-1 gelijkgespeeld. Bij de rust stonden de Tunesiërs 1-0 voor in Suez, het was Eupen-spits Youssef Msakni die in de 34e minuut vanop de penaltystip de score opende.

Djalma Campos sleepte in de 73e minuut een onverhoopt punt uit de brand voor Angola. Net als Msakni maakte Dylan Bronn (AA Gent) de 90 minuten vol voor de Tunesiërs. Anice Badri (ex-Moeskroen) mocht elf minuten voor tijd komen opdraven.

Mali en Mauritanië spelen maandagavond de tweede wedstrijd in groep E. .