President Donald Trump kondigt zware sancties aan tegen Iraanse ayatollah Khamenei.
Volledig scherm
President Donald Trump kondigt zware sancties aan tegen Iraanse ayatollah Khamenei. © REUTERS

Trump kondigt zware sancties aan tegen Iraanse ayatollah Khamenei - Iran: “VS hebben niks te zoeken in Perzische Golf"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag een uitvoeringsbevel ondertekend dat “harde” sancties voorziet tegen de hoogste geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei. Hij vertelde aan journalisten in het Witte Huis dat die onder meer een antwoord zijn op de Amerikaanse drone die Iran vorige week neerhaalde. In een tweet laat de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif weten dat het Amerikaanse leger “niks te zoeken heeft in de Perzische Golf”.

44 reacties

  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    De VS heeft niks te zoeken in de Golf? Wat heeft Iran te zoeken in Syrië, bij Hezbolah in Libanon en bij de palestijnen in Gaza? Vrede stichten? Neen, terreur sponsoren. En dat van ons belastinggeld. Goed zo Trump, tenminste één iemand met ballen aan zijn lijf.
  • Diane Bernaerts

    5 jaar geleden
    "Het Iraanse volk moet bevrijd worden" zeggen sommigen. Al vergeten hoe het verder is gegaan nadat het Iraakse volk "bevrijd" was van Saddam en het Libische volk van Khadaffi? :(
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Trump heeft gisteren van een blaadje papier afgelezen wat hij moest zeggen over de sancties tegen Iran. Hij vergeet alleen dat énkel de bevolking zwààr getroffen wordt, en hun leiders helemaal niet. Was duidelijk genoeg in interviews met de getroffen bevolking die nù zelfs amper het zout op hun patatten verdienen en niet kunnen rondkomen!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er is in Iran het regime en er is het volk. Dat zijn twee verschillende dingen. In veel landen is dat zo. Hamas en de Palestijnen, De haviken van de Israëlische regering en het Joodse volk, Het Chinese communistische regime en de Chinezen. Erdogan met zijn AKP en de Turken. De Trump bende en de Amerikanen in de VS. Onze Europese nomenclatura en de Europeanen. Met het volk is meestal niets mis.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Trump zou zich wel eens kunnen misrekenen aan Iran !!