Joke Couvreur
Volledig scherm
© Joke Couvreur

Zaakvoerder slachthuis Verbist moet zich verantwoorden voor dierenmishandeling

Voor de correctionele rechtbank van Ieper is het proces gestart van Animal Rights tegen slachthuis Verbist in Izegem. De zaakvoerder en het slachthuis worden vervolgd voor inbreuken op de hygiëne en het dierenwelzijn. "We willen dierenmishandeling niet ongestraft blijft", aldus Animal Rights.

10 reacties

  • emil ledure

    5 jaar geleden
    Dirk Van Dessel !! Om lezen bent u er mee eens dan ze zo de dieren mishandelen. Of werkt u daar?????
  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    Dirk Van Dessel, het gaat hier om misdrijven vastgesteld op heterdaad. Wanneer u iemand ziet stelen, gaat u dan eerst vragen of je hem/haar mag filmen?
  • Peggie Van Audenhove

    5 jaar geleden
    Robert Gerts dat denk ik niet dat dieren door ritueel slachten - hoewel ik daar ook absoluut tegen ben - meer afzien dan in slachthuizen, waar ze doelbewust worden gefolterd en gemarteld en hun lijden eindeloos wordt gerekt door perverselingen die er werken. En dat zou niet mogen, maar het wordt gedoogd door de directie van de slachthuizen en er wordt niet gescreend bij de aanwerving van personeel. Een dier wordt gewoon beschouwd als een voorwerp en met geen enkel respect behandeld.
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Ik ben er 100% zeker van, dat het er in elk slachthuis zo aan toe gaat! Nog maar bij het op de kamion laden, worden dieren seslagen, gestampt enz. Maar dan haal ik ook het ritueel slachten boven dat moet stoppen!! Die dieren zien nog harder af als in een slachthuis!!
  • Veerle Ballegeer

    5 jaar geleden
    Nogal terecht en hopelijk krijgen ze een superzware straf!! Ik zag gisteren de beelden in het nieuws en werd er op zijn minst gezegd misselijk van. Hoe kan je nu een dier, zelfs eentje dat voor consumptie bedoeld is, zo behandelen?? Dat is gewoon crapuleus!