Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Meer pensioen? Dat kan als je studiejaren afkoopt

SparenNog tot 1 december 2020 hebben werknemers en zelfstandigen de kans om tegen een ‘voordelig’ tarief ook de studiejaren te laten meetellen om een hoger pensioen te krijgen. We leggen even uit hoe de vork precies in de steel zit.

57 reacties

  • Jan hertogs

    5 jaar geleden
    De staat die je en voorstel doet.....je weet direct hoe laat het dan is...ben eens benieuwd wie hier in gaat trappen? vooral hoe veel...
  • vangeel guido

    5 jaar geleden
    Geef ons maar meer pensioen.we hebben nu tijd om het geld op te maken en de economie te verbeteren. Domme politiekers om ons zo weinig te geven en zij 4 keer zoveel.
  • Michael Vranckx

    5 jaar geleden
    Schaf dat af studiejaren afkopen voor uw 23ste.Enkel de rijke kunnen hier van genieten.
  • Johan hendrickx

    5 jaar geleden
    Heb het gesimuleerd op de site van mypension en het levert mijn geen bal extra op! Enkel de staat is er wel mee, ze krijgen nog wat meer geld in de schoot geworpen om te versmossen..
  • Piet Vanderhaagt

    5 jaar geleden
    Beloven en daarna pas zien... Wat met de taks op volksleningen? Eerst iedereen lekker maken om in volksleningen te stappen omdat die intresten maar aan 15% belast worden in plaats van 30% En als iedereen daar is ingetrapt, dan toch maar belasten aan 30 %, Ik geloof die bedriegers al lang niet meer. Van mij geen cent meer extra voor de staat, ik zal zelf wel sparen, geld onder mijn matras rendeert beter dan welke andere vorm van klassiek sparen momenteel...