mijnenergie.be
Volledig scherm
mijnenergie.be © Shutterstock

Wat als... u meer taksen betaalt op aardgas dan op elektriciteit?

EnergieOm de klimaatdoelstellingen te halen, moeten we massaal omschakelen naar verwarming via warmtenetten, warmtepompen, zonneboilers of duurzame biomassa. Een energiecoalitie van verschillende actoren meent dat de overheid ons daartoe onvoldoende aanmoedigt. Ze vraagt om een lastenverschuiving van elektriciteit naar aardgas en stookolie. Maar wat betekent dat voor onze portemonnee?

45 reacties

  • Eddy van Dorst

    5 jaar geleden
    Dan moeten we nog meer uitvinden om alles in nederland te kopen om zo toch nog goedkoper gesteld te zijn.Tenslotte al die walgelijke taksen is enkel en alleen om hunne invoer te onderhouden.
  • Paul Keulemans

    5 jaar geleden
    Wat als we gewoon een gingen weigeren om al die taksen te betalen? We weten inmiddels dat onder het mom van het 'milieu' de roverheid weer veel geld probeert op te rapen om hun idiote uitgaven patroon te financieren. Of denke die grappenmakers dat we het normaal vinden om afgeserveerde politici zakken vol geld mee te geven voor nooit bewezen diensten? Tenzij op uw gat zitten en uw broek verslijten een verdienste is natuurlijk, dan is het een ander verhaal waar ik eveneens niet voor wil betalen !
  • james vroman

    5 jaar geleden
    minder taksen op aardgas en op elektriciteit...was de inzet van 26 mei ...
  • Emiel Van Riet

    5 jaar geleden
    Al die taksen hebben niets met milieu te maken maar zijn gewoon weer nieuwe belastingen...gevolg....veel mensen branden hout, kolen en al hun andere smurrie op
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Dan installeren we toch gewoon een kachel zekers? Er zijn in straten envelden genoeg sluikstorten die materiaal leveren om op te stoken en allemaal gratis