Johan Vande Lanotte en Didier Reynders.
Volledig scherm
Johan Vande Lanotte en Didier Reynders. © Tim Dirven

Einde lijkt nabij voor informateurs Vande Lanotte en Reynders: “Het stopt maandag”

De opdracht van de federale informateurs Didier Reynders (MR) en Johan Vande Lanotte (sp.a) zal maandag stoppen. Dat bevestigt een bron dicht bij de informateurs aan De Morgen en aan persagentschap Belga. De twee zouden hebben vastgesteld dat ze PS en N-VA niet dichter bij elkaar kunnen brengen. Volgens een andere bron is het nieuws echter voorbarig en werkt het duo gewoon voort. Ook de woordvoerder van Reynders ontkent in alle toonaarden.

246 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Werken met de mond brengt meer geld op dan werken met de hand!
  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    @Arne Van Gheluwe, de twee hebben met mekaar niets te maken. Met een confederalisme ga je niet uit de EU, met de Brexit wel. België zal blijven bestaan, enkel de federale regering zal nog nodig zijn voor overleg en enkele dossiers zoals bv het leger. Wallonië heeft meer geld nodig dan ze binnen krijgen, daarom transformeren ze miljarden van Vlaanderen naar Wallonië. Confederalisme gaat over meer bevoegdheden voor de Vlaamse, Waalse en Brusselse regering.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Eigenlijk is dat wel droevig dat de burger die zgz souverein is, niet mag weten wie de stokken in de wielen van de informateurs steekt. In ieder geval zou de informatie vlug geslaagd zijn mochten de burgers nu echt weten doe de zaken verlopen, wie vuil spel speelt en welke partij op de rem gaat staan.
  • Arne Van Gheluwe

    5 jaar geleden
    Ik vraag mij af waarom confederalisme beter is voor Vlaanderen dan de brexit voor de Britten. Nog nooit is er een zinnig antwoord in de media gekomen. Voor mij dus beter geen NVA of VB.
  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    Het land is wel bestuurbaar enkel NVA die flirt met VB hopen erop dat de Vlamingen anders gaan denken omtrent confederalisme(is de doosteek van Vlaanderen )maar de meerderheid wil dat niet omdat ze slimmer zijn en weten wat hen zal te waxchten staan boven het gene dat we nu al meer afdragen aan Vlaanderen