NAVO-topman Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
NAVO-topman Jens Stoltenberg. © AP

NAVO komt met strategie tegen aanvallen vanuit de ruimte

De NAVO gaat een strategie ontwikkelen om zich tegen agressie vanuit de ruimte te kunnen verdedigen. De defensieministers van de lidstaten zullen deze week in Brussel het eerste ruimtebeleid van het militaire bondgenootschap goedkeuren, kondigde topman Jens Stoltenberg aan. 

3 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    De planeet is een arena geworden.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De Amerikanen verliezen op alle fronten. Hun F35 wordten overklast door de Sukoi en de MIG. De S400 luchtdoelraketten maken dat zelfs de Israeli's het niet meer wagen boven Syrië te komen. Drieënnegentig procent van hun kruisraketten werden uit de lucht gehaald. Zelfs de Baarden van Teheran knikkeren hun 222.000.000 dollar kostende drone op 18 km hoogte uit de lucht. Rusland heeft een straat voor in de ruimtebewapening en de Chinesen komen eraan. Daarbij komt de alliantie tussen die beiden.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Als er een groot conflict zou komen dan zal dat eerst in de ruimte zijn en zal dat ook beslissend zijn voor de verder afloop. Al de Amerikanen over ruimtedefensie spreken dan worden ze onmiddellijk gebasht door links en de naïeven in Europa. Daarbij komt nog dat die Chinese militaire instituten hun technologie voornamelijk via spionage van Chinese studenten uit Europa hebben gehaald. Het wordt hen door onze naïeve universitietsmedewerkers uitzonderlijk gemakkelijk maakt.