Archiefbeeld van voedselbedeling in Lebbeke.
Volledig scherm
Archiefbeeld van voedselbedeling in Lebbeke. © Copyright : Geert De Rycke

680.000 Vlamingen (één op de tien) onder armoededrempel

Eén Vlaming op de tien of ongeveer 680.000 mensen leefden in 2018 onder de armoededrempel en liepen bijgevolg risico op armoede. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.

39 reacties

  • Louis Roux

    4 jaar geleden
    Willen de specialisten me eens uitleggen hoe ze aan dat cijfer komen!!!
  • Ronny Ooijen

    5 jaar geleden
    Graag hoor ik nu een reactie van Homans. En probeer niet nog eens met de cijfers van 2014 af te komen hé.
  • Jan Tielens

    5 jaar geleden
    Gino Denil, geloof je echt dat het goed gaat met de Belgische economie ? Ik denk dat je het artikel van de tijd eens moet lezen. Zoeken kan via google op de titel : België scoort bar slecht op economisch beleid. We staan er helemaal niet goed voor tenzij je Belgie met IT of FR wil vergelijken.
  • Jan Tielens

    5 jaar geleden
    Gino Denil, leg dan eens uit hoe dat het komt dat onze staatsschuld blijft groeien terwijl er in NL en DE overschotten zijn ? Wij zullen zwaar moeten besparen (+ 10 miljard) om kunnen te voldoen aan de Europese normen. Ga me nu niet vertellen dat je dit alleen bij de werkende klasse en de werkgevers wil gaan halen he. In NL betalen ze serieus veel meer voor de ziekteverzekering, ligt het kindergeld op 1 derde vh Belgische, maar de lonen liggen er netto gezien 10 pct hoger. Besparen kan !!
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    We zijn economisch concurrentiëel, Jean Timmermans. De productiviteit per gewerkt uur ligt hier nog altijd hoger dan in de omringende landen. En sedert dat crisisjaar in 2008 werd elk jaar opnieuw een record gevestigd voor de export. Er is geen enkele reden om de sociale zekerheid af te bouwen, behalve nog meer cadeaus voor de aandeelhouders en de bedrijven.