David Kellman, Eddy Galland en Robert 'Bobby' Shafran werden als identieke drieling uit elkaar gehaald en groeiden apart op. Als 19-jarigen kwamen ze van elkaars bestaan te weten.
Volledig scherm
David Kellman, Eddy Galland en Robert 'Bobby' Shafran werden als identieke drieling uit elkaar gehaald en groeiden apart op. Als 19-jarigen kwamen ze van elkaars bestaan te weten. © Sundance Institute

Three Identical Strangers: kinderen als laboratoriumratten gebruikt

Een drieling wordt na de geboorte gescheiden en vindt elkaar terug. Wat als een scenario voor een Disneyfilm begint, ontpopt zich al gauw als een horrorverhaal. De documentaire ‘Three Identical Strangers’ is vanaf morgen te zien in vijf Vlaamse bioscopen.

5 reacties

  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Ik snap dat onderzoek wel en die kinderen hebben niet echt geleden als laboratten. Men wilde gewoon zien hoe een mens met identiek dna z'n leven leidt: volgens een bepaalde structuur die vastligt in je dna of wordt je leven bepaald door je omgeving en heeft je dna er niks mee te maken? 3 totaal verschillende omgevingen en toch dezelfde interesses, houdingen en manier van denken. Dus opvoeding bepaalt niet hoe je ontwikkelt, wel je dna.
  • Mateo Buysse

    5 jaar geleden
    Zou die ondrzoeksresultaten wel willen zien eigenlijk
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Straf, maar wel interessant.
  • Francis Brooks

    5 jaar geleden
    Minnesota Twin Family Study heet dat experiment en heeft ook als doel om te zien of de microkosmos (de kwantumwereld) verstrengeld is met de macrokosmos. Maw, hebben wij effect op onze omgeving en vice versa, en in welke mate en orde??
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Het spijt mij, maar ik zie hierin GEEN HORRORVERHAAL. Er zijn al zoveel kinderen geadopteerd. Van kinderen uit de ontwikkelingslanden en dus arme families, kunnen ook ouders en broers of zussen nog leven. Maar het kind werd afgestaan, omdat hun ouders te arm waren om nog voor hem of haar te kunnen zorgen. Deze drieling werden waarschijnlijk goed verzorgd door hun adoptie-ouders en hebben elkaar gelukkig heel vroeg terug gevonden. Ze hebben samen nog een heel leven voor zich!