Verdachte van dodelijk incident aan station in Ieper blijft aangehouden

© credit

De 38-jarige man zonder gekende woonplaats blijft aangehouden voor zijn rol bij het incident met dodelijk afloop aan het station van Ieper twee weken geleden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

Na een schermutseling aan het station eerder deze maand kwam het slachtoffer kwalijk ten val met zijn fiets. De politie was al enkele dagen op zoek naar de hoofdverdachte toen die zich vorige week spontaan kwam aanmelden. De man wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Hij is goed bekend bij de politie en liep onlangs nog een correctionele veroordeling op voor opzettelijke slagen en verwondingen. De Ieperse raadkamer besloot dinsdag dat de man verder aangehouden blijft.

Alcoholverbod

De discussie vond plaats voor het station van Ieper tussen het slachtoffer en enkele andere personen die vaak rondhangen in de buurt. De veertiger kwam ten val, maar hij kon nog met zijn fiets naar huis rijden. Zijn moeder alarmeerde de hulpdiensten toen hij de volgende dag niet meer wakker werd. Enkele dagen later overleed hij. Na het incident liet het stadsbestuur weten dat er alcoholverbod komt in de buurt van het station.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen