Man krijgt 15 jaar cel voor doodslag op Malderenaar

© ringTV

Het Brusselse hof van beroep heeft dinsdag de 34-jarige Kevin D.C. uit Merchtem veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. D.C. had in maart 2015 de 34-jarige Frederik Heyvaert uit Malderen (Londerzeel) doodgeschoten. Volgens de verdediging gebeurde dat niet opzettelijk, maar het hof oordeelde dat er wel degelijke sprake was van doodslag. Bovendien legde het hof een zwaardere straf op dan de 10 jaar cel die de correctionele rechtbank had uitgesproken.

Kevin D.C. en slachtoffer Frederik Heyvaert waren op zaterdagavond 15 maart 2015 op stap geweest in Gent en hadden de nacht doorgebracht in de woning van D.C. in Brussegem (Merchtem). De volgende ochtend bleek van Frederik Heyvaert geen spoor meer. Familie en vrienden organiseerden zoekacties maar zonder resultaat.

De federale gerechtelijke politie van Asse voerde van haar kant ook een onderzoek uit en hield begin april 2015 een huiszoeking in de woning van Kevin D.C. De man zelf werd ook meegenomen voor ondervraging en verklaarde daarbij aan de speurders waar ze het lichaam van de verdwenen man konden vinden. Dat bleek te liggen in de bestelwagen van D.C., die op een parkeerterrein in de August De Boeckstraat in Merchtem stond.

Lader

Heyvaert bleek om het leven gebracht met een schot in het hoofd. Volgens het parket bracht D.C. op koelbloedige wijze om het leven, maar de verdediging argumenteerde dat het om een ongeluk ging. D.C. zou geprobeerd hebben een wapen, dat hij enige tijd voordien gekocht had, van de hand te doen en zou het aan Heyvaert getoond hebben zonder dat er een lader in het wapen zat. Daarbij zou hij de trekker overgehaald hebben, zonder te beseffen dat er nog een kogel in de kamer zat.

Volgens het hof van beroep wist D.C. wel dat er nog een kogel in het wapen zat en schoot hij zijn vriend dus opzettelijk neer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen