Al die vrije tijd, in combinatie met de stress voor het schoolrapport en de vermoeidheid van twee weken studeren, kan voor behoorlijk prikkelbare kinderen én ouders zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Al die vrije tijd, in combinatie met de stress voor het schoolrapport en de vermoeidheid van twee weken studeren, kan voor behoorlijk prikkelbare kinderen én ouders zorgen. © Photo News

Oef, de lastigste week van het jaar voor pubers en hun ouders is bijna halfweg

De dagen zonder school, tussen de examens van de middelbare school en het begin van de grote vakantie, zijn veruit de lastigste week van het jaar - voor pubers én hun ouders. “Het is één grote chaos, want er zijn geen regels en geen opvang. We moeten daar toch eens goed over nadenken, hoe we dat béter aanpakken”, aldus kindertherapeute Marijke Bisschop.

8 reacties

  • pascale de meersman

    5 jaar geleden
    Ilse Verlinden : 100 % mee akkoord. Ik vind het zalig om mijn dochter van bijna 14 te zien genieten met vriendinnen. We zijn toch ook jong geweest niet.
  • Caroline Bex

    5 jaar geleden
    Catherine wil blijkbaar terug naar de middeleeuwen. Van zodra een meisje kan lezen, hop van school af en van de huismoeder leren hoe het huishouden te doen. Want alle jongens kunnen koken en meisjes niet... Domme redenering die nergens op gestoeld is!
  • Ilse Verlinden

    5 jaar geleden
    Voor onze kinderen van 15 en 12 zijn dat hele toffe dagen. Eindelijk terug met vrienden afspreken, naar feestjes, naar het pretpark, gaan zwemmen of gewoon wat rondhangen. Ik zie het probleem niet, kinderen hebben toch recht op,een aantal 'lege' dagen na de examens?
  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Schaf de examens af. Er wordt veel te veel geblokt voor niets: goed kunnen begrijpend lezen is al voldoende. Moeders, blijf thuis en leer uw dochters handwerk en koken. In tegenstelling tot jongens, kunnen meisjes niet meer koken. Mannen kunnen al sinds de jaren tachtig perfect het huishouden runnen: allemaal autodidact. Maar vrouwen kunnen het niet vanzelf, blijkbaar.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En hoeveel zijn er al niet vertrokken op vakantie?