Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

Schept De Wever vanavond duidelijkheid over Vlaamse formatie?

N-VA houdt vanavond een overleg met onder meer de voorzitter, de ondervoorzitters en de partijdirecteur. Dat overleg vindt elke dinsdag plaats, maar deze keer zou er een beslissing over de Vlaamse formatie kunnen worden genomen. Vlaams Belang waarschuwt: "Als PS wordt gebruikt om Vlaams Belang te dumpen, zou dat wel heel ironisch zijn."

42 reacties

  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    Marc Stadham, en dan 40% is onvoldoende om te regeren ge zult geen enkele andere partij vinden die dan mee wil met VB.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Toch simpel: als nva weigert met VB samen te gaan door er een verliezer bij te nemen om de 'democratische' meerderheid te halen, dan gaan we opnieuw kiezen zodat VB de meerderheid haalt en zíj bepalen wie met hen mag besturen.Laat de bevolking de knoop maar doorhakken zoals in een échte democratie.Voor mijn part besturen pvda en VB, dat zou pas interessant worden.En bij patstellingen:bíndende referenda!
  • Roland Peeters

    5 jaar geleden
    België is nog wel een land maar niet meer het land van de Belgen.Brussel en haar gemeenten worden al geleid door allochtonen.De walen zijn devolgende en als ge de steden langs Vlaamse kant bekijkt moet ge als Vlaming gaan nadenken.
  • Guido dyck

    5 jaar geleden
    VLD doet altijd mee, ze moeten zelfs niet weten wat hetakkoord inhoud,als ze d'r maar bij zijn !Betaald als super CEO's maar in feite zakkenvullers in dikke mercedes/bmw.
  • daniel d'hulst

    5 jaar geleden
    Het is wel niet NVA die VB tegen houdt maar wel die andere partijtjes. Met hun 2 gaat het niet echt er moet een 3de bijkomen. Maar wie ? Indien niemand dan maar terug nieuwe verkiezingen