Levenslang en 30 jaar cel voor gewelddadige roofmoord op man en zwangere vrouw

Het hof van assisen van Luxemburg heeft woensdag Radwan Elmi Galib veroordeeld tot een levenslange celstraf. Sébastien Kesteman kreeg 30 jaar en Jennifer Sablon 24 maanden voor wat de voorlopige hechtenis overschrijdt. Kesteman en Elmi Galib werden schuldig bevonden aan roofmoord op het echtpaar Nathan Kettani en Vinciane Lamoot. Jennifer Sablon, de ex van Radwan Elmi Galib, werd vrijgesproken voor roofmoord maar schuldig bevonden aan informaticabedrog.

Ongeruste familieleden troffen op 12 augustus 2016 de levenloze lichamen aan van Nathan Kettani en zijn zwangere vriendin. De man vertoonde 147 messteken. Hun toen 20 maanden oude zoon werd levend in zijn bedje teruggevonden.

De eerste hypothese in het onderzoek was die van een gezinsdrama: Vinciane Lamoot zou haar partner gedood hebben om daarna zelfmoord te plegen. De volgende dagen werden echter tal van verdachte bancaire bewegingen vastgesteld via de rekeningen van de slachtoffers. In totaal 105 operaties doken op in België en in Frankrijk tussen 12 en 16 augustus 2016. Er werd voor 9.860 euro afgehaald, naast overschrijvingen naar spaar- en zichtrekeningen

Telefonieonderzoek en videobewakingsbeelden lieten toe drie personen te identificeren: Radwan Elmi Galib, Jennifer Sablon en Sébastien Kesteman, een vriend van Galib. Ze werden op 27 september 2016 gearresteerd.

Miljonairs

Het koppel Elmi Galib-Sablon had op een gelegenheid de latere slachtoffers ontmoet zonder dat er nauwe banden waren. Een derde zou hen wel ingefluisterd hebben dat Nathan Kettani en zijn vriendin “miljonairs” waren of fors geërfd hadden. Het zoeken naar geld bleek de trigger naar de gebeurtenissen van 11 augustus. Radwan Elmi Galib en Sébastien Kesteman begaven zich toen naar Ronzon. Voorwendsel was een bestek voor het beletteren van een bestelwagen door Nathan Kettani, een onafhankelijke graficus.

Volgens Radwan Elmi Galib was het wel degelijk de bedoeling een diefstal te plegen, bekende hij tijdens het onderzoek. Hij beweerde te zijn gemanipuleerd door Sébastien Kesteman. Hij zou hem in de loop van de gebeurtenissen opgedragen hebben om de slachtoffers te doden.

Sébastien Kesteman en Radwan Elmi Galib werden maandag schuldig bevonden aan roofmoord, foltering, bendevorming en informaticabedrog. Jennifer Sablon werd niet schuldig bevonden aan de roofmoord. De jury meende dat er twijfel bestond of zij wel mee verantwoordelijk was voor de moord, er mogelijk zelfs niet bij was en ook niet op de hoogte was van de plannen van de twee mannen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen