737 Max-vliegtuigen ‘geparkeerd’ in Seattle
Volledig scherm
737 Max-vliegtuigen ‘geparkeerd’ in Seattle © KING 5 News/YouTube

Boeing zit in de rats met peperdure en ongeleverde 737 Max-toestellen die personeelsparkings overspoelen

Boeing heeft steeds meer moeite om de voorraad ongeleverde én gloednieuwe 737 Max-vliegtuigen te beheren. De toestellen van dit type staan al sinds maart wereldwijd aan de grond nadat er bij twee vliegtuigcrashes, in Indonesië en Ethiopië, in totaal 346 doden waren gevallen. De vliegtuigbouwer stationeert de toestellen voorlopig noodgedwongen op de personeelsparkings. En de kosten van het 737 Max-debacle lopen in sneltempo verder op.

11 reacties

  • Kurt De Meuter

    5 jaar geleden
    Door winstbejag werd de klassieke aerodynamica aangepast en moet de software dat maar corrigeren. Ik vrees dat nieuwe software niet de oplossing is. Dit vliegtuig uit de handel nemen en opnieuw beginnen wel. Valt er in september opnieuw een Max is het inderdaad gedaan met Boeing.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Er was toch niks mis mee? En wat die parkeerkosten betreft, het zijn hun eigen terreinen en hun personeel staat op non- actief. Die 2000 dollars heeft niks te zien met parkeerkosten maar met het kapitaalverlies (winst)per vliegtuig dat niet op tijd geleverd en betaald wordt!
  • Koen Geboor-Groffy

    5 jaar geleden
    Dat van die 2000 dollar kosten per maand is een grapje, moet zeker 200.000 dollar per maand zijn.
  • Conny Van den Bosch

    5 jaar geleden
    Zet er maar eentje in mijn tuin, 't is gratis.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    De schadeclaims die hun nog boven het hoofd hangen , na het toegeven dat een softwarefout de oorzaak van de crashes was , gaan hun nog veel dieper treffen . Hopelijk trekken ALLE vliegtuigbouwers hier de juiste lessen uit .