Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Schering en inslag: waarom Vlaamse vrouwen én mannen hun schaamhaar scheren

Een toefje schaamhaar laten staan? Voor veel vrouwen én mannen blijft het nog steeds een no-go. Dat blijkt uit een onderzoek van de KU Leuven en Kaat Bollen. “We leven in een reinheidscultuur. Het wordt door onze strot geramd dat het hygiënischer is om je schaamhaar te scheren.” 

53 reacties

  • Greet Van Dam

    5 jaar geleden
    Ik heb m'n schaamstreek kaal laten laseren en 100% tevreden.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Andy De Schieter,nog nooit gehoord van mensen die bij zeer koude temperaturen werken in de nabijheid van poolgebieden waar -30 geen rariteit is dan laat je gerust je baard en snor staan tegen de kou als bescherming,(boorplatform) begrijpend le-zen is ook een gave.Overigens al iemand zich ooit afgevraagd waarom okselharen en schaamstreekharen niet tot aan de grond groeien als je helemaal niet scheert, geen nood die vallen vanzelf uit tussen haakjes ,van nature.
  • Jean-pierre Venken

    5 jaar geleden
    De mensheid evolueerde, schaamhaar is niet meer nodig en daarom bestaan er al mensen zoals ik, geen haar op armen , benen, oksels en tussen mijn benen ook geen haartjes . Niet weg gelazerd , gewoon niets gekregen daar. Dus ooit zal de mens geen haar meer hebben op zijn lichaam !
  • Andy De Schieter

    5 jaar geleden
    @raf peeters: bij -30 krijgen vrouwen ook niet plots een baard en snor omdat het beschermend zou werken. Uw redenering slaat dus op niets.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @Lilly Daems,mis ,men scheert bij een operatie omdat haartjes nu eenmaal uitvallen en om te vermijden dat ze in de operatieve zone terecht zouden komen en ontste-kingen zouden veroorzaken wordt er geschoren,dat is de reden.