Jared Kushner.
Volledig scherm
Jared Kushner. © REUTERS

Jared Kushner presenteert economisch deel van vredesplan voor Midden-Oosten: Palestijnen verwerpen het meteen

BuitenlandDe schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump - Jared Kushner - heeft tijdens een conferentie in Bahrein het economische deel van zijn langverwachte vredesplan voor het Midden-Oosten voorgesteld. Kushner riep de Palestijnen daarbij op de "kans van de eeuw" te grijpen. Maar die maakten meteen duidelijk dat ze daar geen oren naar hebben.

11 reacties

  • Debruyne Sofie

    5 jaar geleden
    Waarom geeft men Palestina hun gestolen land niet terug??? En waarom zouden de Palestijnen hun Jerusalem niet krijgen? Het is hun land, hun recht. We lezen hier niets over in het artikeltje...
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Een goede reactie van de Palestijnen. Het is een oude truc: ze geven u welstand en economische voortvarendheid en in ruil bepalen ZIJ de politiek en internationale verhoudingen. Eten in ruil voor uw soevereiniteit.
  • danny braun

    5 jaar geleden
    Dit is een echte inspanning om een langetermijnvrede te helpen creëren. Het geïnvesteerde kushner-team heeft enorm gestudeerd, overwogen en onderzocht. De enige factor die iedereen over het hoofd heeft gezien, is dat je iemand niet kunt helpen die niet geholpen wil worden. De Hamas en de Fatah / PLO willen geen vrede omdat ze simpelweg niet geïnteresseerd zijn. Ze willen geen Israëlische buurman.
  • Roland Jeronimus

    5 jaar geleden
    Het is naïef om een economisch plan voor te leggen dat moet worden uitgevoerd in een oorlogszone en dat ook nog gebaseerd is op een door investeerders bijeen gebrachte financiële onderbouwing, zonder een politieke oplossing. Voorlopig is het een plan waarvan Amerika achteraf kan uitleggen dat de mislukking de schuld is van de tegenwerking door de Palestijnen.
  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    De leiding van de Palestijnen wil geen vrede, ze willen héél Israël. Ze moeten daar elkaars bestaansrecht erkennen. Niet elkaar uitsluiten. Uiteindelijk moet dat uitdraaien op een tweevolkerenstaat. Alleen geef ik geen cent voor de toekomst van zo'n staat: zie Belgie. Maar intussen krijgen ze tijd om hun scheiding fatsoenlijk te regelen.